14 квітня 2019 року в рамках соціально-значимого проекту «Міст Доброти» пройшов захід, присвячений закладенню Алеї доброти в смт. Козова. Зі сцени Козівського районного Будинку Культури виступали голови районної адміністрації і райради, департаментів культури, освіти, охорони здоров'я, а також громадські діячі та представники духовенства.

Подія почалося з творчої виставки «Доброта, яка врятує світ» учнів Козівської школи мистецтв. Експозиція виставки розмістилася на першому поверсі районного Будинку Культури. Завідуюча відділом образотворчого мистецтва Козівскої школи мистецтв Ніна Рибіцька розповіла з яким великим натхненням і інтересом діти створювали роботи для виставки.

В актовому залі програму відкрила заслужений працівник культури, директор районного Будинку Культури Світлана Андрушків: «Сьогодні нас зібрала добра подія – соціально-значимий проект «Міст Доброти». Ми розглянемо з вами, що таке доброта, яка складова і значимість цього великого слова, яке значення і роль доброти в сьогоднішньому житті, і звичайно ж, як впливають її прояви на природу, атмосферу, довколішний світ».

На сцену були запрошені керівники організацій та гості для обговорення цілей і завдань проекту: ініціатор проекту «Міст Доброти» і заснування Алеї доброти в смт. Козова Марія Гуска – мистецтвознавець, директор Тернопільського центру духовного розвитку; співорганізатор, який підтримав проект і активно працює над створенням Алеї доброти у Козові, настоятель Собору Апостолів св. Петра і Павла о. Євген Бойко; депутат Верховної Ради України Тарас Юрик; голова районної державної адміністрації Василь Вітровий; голова районної ради Петро Репела; селищний голова Адамів Ярослав; голова Конгресу українських націоналістів, директор центру підвищення кваліфікації державних службовців Володимир Ткач; Михайло Грубий – директор Козівський державної гімназії ім. В. Герети та інші керівники державних установ.

«Доброта є однією з проявів Бога і Його благодаті. Цей дар Бога живе в людській душі, і ми завжди повинні про це пам'ятати. Без доброти не може бути успіху. Тільки доброта об'єднує людей і робить їх рівними. Ми зібралися, щоб створити в Козові Алею доброти і вже сьогодні робимо перший крок в процесі її створення, заклавши перший наріжний камінь», – сказав присутнім о. Євген Бойко.

Марія Гуска в своєму виступі зазначила: «Добрі ідеї і бачення живуть в кожному. Вони надихають нас і їх потрібно здійснювати. У здійсненні добрих справ – цінність і краса людського життя». М.Гуска пояснила присутнім цілі і завдання соціально-значимого проекту «Міст Доброти», його актуальність і значення, розкрила теми та форми здійснення різноманітних заходів в рамках проекту.

Тарас Юрик, підтримуючи проект і ідею створення Алеї доброти, сказав: «Доброта – це не одностороння дія, вона спрямована до суспільства і має передаватися і вести до наступних добрих справ кожної людини у селі, у місті, в країні. Доброта – це живий еликсир душі».

«Прагнення змінити світ на краще, проявляти доброту по відношенню до інших стає для людини сенсом життя», – підкреслив Василь Вітровий. У своєму виступі він озвучив багато добрих починань які реалізують жителі району, надаючи допомогу іншим: це і створення дитячого будинку сімейного типу в Козові, волонтерська допомога воїнам-захисникам, підтримка і опіка молодих талантів і багато інших.

Приєднатися до проекту «Міст Доброти» закликав Петро Репела: «Ми сьогодні живемо в світі, в якому часто доброта відходить на другий план. Якби всі дотримувалися Божих заповідей, здійснювали добро у своїх вчинках, діях, які покликані врятувати або поліпшити чиєсь життя, то й світ став би набагато добрішим і кращим». Ярослав Адамів, підтримуючи проект, запросив представників громадськості висловити свої бачення в реалізації Алеї доброти.

Про значення доброти, чуйності та милосердя в житті говорили й інші учасники заходу: Михайло Грубий; Володимир Ткач; керівник ПАП «Агроінвест» Юрій Пудлик, інші учасники програми.

Зі сцени також прозвучали заклики учнів загальноосвітніх шкіл №1 та №2, гімназії ім. В.Герети бути щедрими, добрими. Учні провели анкетування серед присутніх в залі.

Цікаву програму про доброту і любов до навколишнього світу підготував до дати старту проекту дитячий зразковий театр «Дивосвіт» під керівництвом режисера Людмили Ткаченко.

Програма завершилася традиційним розрізанням святкового торта на сцені, що символізує гармонію, єдність і втілення спільних добрих рішень.

Після закінчення всі учасники зібралися в сквері біля собору, на місці, виділеному для Алеї доброти, щоб відкрити пам'ятну плиту, присвячену закладці алеї. О. Євген разом з о. Володимиром освятив пам'ятну плиту відповідно з греко-католицьким обрядом.

Неформальним спілкуванням за чаєм і кавою продовжилося обговорення жителів селища завдань проекту і конкретних спільних зусиль для їх здійснення.