17 лютого в Україні оголошено Днем Доброти. В цей день на базі ліцею «Просвіта» Львівської міськради організатори проєкту «Міст Доброти», центри Брахма Кумаріс Одеси, Львова, Тернополя та Ужгорода влаштували для дітей справжнє свято Доброти.

День Доброти – це можливість ще раз нагадати собі та іншим про цю важливу для всіх нас рису. Особливо тонко відчувають її діти.

До Дня Доброти організатори проєкту «Міст Доброти» ретельно готувались заздалегідь. Підготували виставку, продумували розважальні та інтелектуальні ігри, шили костюми… Адже діти є найбільш довірливою та вибагливою аудиторією.

Свято відкрили координатор проєкту Марія Гуска (Тернопіль), а також заступник директора ліцею Світлана Євгенівна Клюс. Діти дізнались про історію Дня Доброти, про мету та завдання проєкту. Всім учасникам (всього було 25 учнів у віці 11-12 років) сподобався девіз проєкту: «Сила і краса доброти – в діях, а не в словах». Сподобалась дітям також ідея перетворити свій клас, ліцей та місто в оази доброти.

Ведуча свята в образі Берегині, розповіла про те як доброта приносить успіх, яким чином розвиває та змінює людей, як створює сердечну дружню атмосферу, об'єднуючи всіх.

Продовженням програми стали інтелектуальні та рухливі ігри, кожна з яких допомогла дітям краще зрозуміти позитивні якості характеру: «10 кроків до успіху», «Перейди на інший берег», «Дерево добра і зла», «Характер переможця», «Доброскоп».

Ніхто не відчував себе переможеним, оскільки Мати-Берегиня підтримувала всіх учасників навіть тоді, коли учаснику або команді не вдавалось досягнути мети. Берегиня пояснила всім, що кожного учасника можна назвати переможцем, адже кожен дізнався набагато більше про хороші риси, став рішучішим, ставлячи перед собою мету перемогти у грі, а саме головне, – те що вони отримали в цей день, учні можуть використовувати у своєму житті. Ось чому привітання та аплодисменти отримали всі учасники й ніхто не вважав себе переможеним.

Діти з цікавістю брали участь в кожній грі, а найбільш непосидючі навіть допомагали ведучим. У грі «Дерево добра і зла» вони щиро писали про свої слабкості й раділи «плодам» зі своїми гарними рисами, які вони отримували на обмін. Багато з них обіцяли, що вони стануть кращими та прагнутимуть засвоїти хороші якості, про які вони дізнались.

Під час гри «Характер переможця» учасники отримували плакати з описом тієї чи іншої чесноти. Надпис на кожному починався з фрази: «Я – люблячий…», або: «Я – терплячий…», «Я – мудрий…» і т. д. Так що в кінці вийшла справжня жива виставка чеснот. Далі дітям пропонувалось поміркувати: як саме проявляється у них ця якість і що ще потрібно зробити, щоб вона стала основою їх характеру, силою, яка могла б прикрасити особистість. Потім учасники споглядали та вивчали плакати з чеснотами інших учасників, намагались вибрати напарника на основі тієї якості, яку хотіли б розвинути у собі.

Гра настільки захопила всіх, що коли дітям було запропоновано вголос розказати про свою чесноту, вони сміливо виходили на сцену та натхненно читали все, що було написано про цю якість, завершуючи свій виступ словами: «Я – люблячий!.. Я – добрий!.. Я – терплячий!» Кожен отримував дружні аплодисменти з залу.

В завершення програми, Берегиня подякувала всім та назвала учасників рішучими та вірними помічниками Доброти. Кожному з рук Берегині дістався пакетик з солодким пригощанням і з девізом Доброти.

По закінченню програми діти фотографувались з Берегинею, адже вони стали однією командою, помічниками Доброти.