Київ, 24 травня

На зустріч з старшим викладачем Університету Брахма Кумаріс, регіональним директором центрів БКВДУ в Африці, Б.К. Веданті прийшли й ті, хто вже раніше зустрічався з Діді Веданті, й постійні слухачі Університету в Києві, й ті, кого зацікавила заявлена тема розмови – «Знайомство з самим собою».

На початку розмови Діді Веданті подякувала слухачам, які знайшли у своєму насиченому розкладі час на цю зустріч, а потім попрохала всіх цінувати цей безцінний час – відкласти всі сторонні думки і бути повністю присутніми «тут і зараз».

Наші очі влаштовані так, що ми завжди дивимось на зовнішні речі: одяг людей, тіла людей, їхню поведінку, стосунки, обов`язки – ми зайняти цим з ранку й до вечора. Тоді ми стаємо зайнятими (“busy”), і це робить нас шаленими (“crazy”) та лінівими (“lazy”). Ми більше не насолоджуємось своїм життям. Але життя – це дорогоцінний дарунок Бога. Тож зараз більше не використовуйте слово “busy” – станьте “easy”, легкими!

Простими словами Діді Веданті пояснила різницю між поняттями «Я» та «Моє», підкресливши, що слово «Я» відноситься до духовної сутности, а не до фізичного тіла. Глибоке розуміння цієї відмінності є ключем до справжнього знайомства з собою.

Подібно до того, як це фізичне тіло складається з елементів матерії, можна сказати, що я, душа, є поєднанням розуму, рис характеру та інтелекту. Завдання розуму – невтомно створювати думки; робота інтелекту – розсудити, що правильно, а що – ні; а риси характеру знову й знову надихають нас на ті чи інші вчинки.

Навіть найкраще знання залишиться лише інформацією, якщо ми не приймемо тверде рішення застосовувати його на практиці, і не будемо виділяти для цього особливий час, сказала Діді Веданті. Тож щоби всі змогли отримати перший практичний досвід, Діді Веданті провела медитацію з коментарем, якою і завершилась зустріч.

«Я хочу вести духовне життя. Я хочу проводити свій день у спокої. Я хочу з великою любов`ю служити людям. Я хочу бути успішним. Я хочу насолоджуватись своїм життям» - почніть свій день з цих думок, прийміть зранку таку духовну їжу, а тоді починайте свій день з великим спокоєм і любов`ю. І увечері ви відчуєте, що день пройшов якнайкраще.