Святкування Міжнародного Дня Йоги у столиці України проходило протягом двох днів - 18 і 21 червня. Організацію святкових програм взяло на себе посольство Індії в Україні спільно з великою групою державних, комерційних та неурядових организацій, в тому числі Київський Центр Брахма Кумаріс.

Марафон без метушні

Ранком 18 червня на центральній вулиці міста відбулись масові заняття з хатха-йоги.

Програму під гаслом «Марафон без метушні» урочисто відкрили Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні пан Манодж Кумар Бхарті з дружиною, пані Анамікою Бхарті, заступник міністра у справах молоді і спорту Микола Мовчан, керівник департаменту культури Київської міської адміністрації Діана Попова, директор Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв Павло Кривоніс, представних організації «Індія-Клуб» Алок Бансал та інші офіційні особи.

Цього року посол Індії не лише очолив організацію свята, але й виступив у ролі інструктора йоги.

Після потрійного перерахунку експерти Національного реєстру рекордів України зафіксували новий національний рекорд - одночасно займалися йогою 1517 осіб.

Слухачі Київського Центру Брахма Кумаріс взяли активну участь у «Марафоні без метушні», а також працювали у команді волонтерів, що забезпечувала проведення свята.

Ярмарка йоги

В середу, 21 червня, у Маріїнському парку проходив фестиваль, об`єднавший найрізноманітніші напрямки йоги - від різних видів медитації до акробатичної йоги.

Головною темою експозиції Київського Центру Брахма Кумаріс було обрано виховання позитивних рис характеру.

У павильйоні Брахма Кумаріс всі бажаючі могли також отримати індивідуальний урок медитації Раджа Йоги.